Nederlandse taal voor kinderen

Deze cursus is bedoeld voor anderstalige kinderen van 4 t/m 12 jaar die de Nederlandse taal willen leren.

Kinderen leren op een heel andere manier dan volwassenen. Weinig in de schoolbanken, maar vooral veel dóen! De docent gaat, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, spelenderwijs met hen aan de slag. Tijdens spelletjes, muziek maken en sporten wordt met de taal geoefend.

Het resultaat zal er zijn! Kinderen pakken de taal over het algemeen snel op. Zij voelen zich zekerder en vinden makkelijker aansluiting bij Nederlandse leeftijdsgenoten. Bovendien kan het basisonderwijs makkelijker worden gevolgd.

Met kinderen onder de 6 jaar wordt alleen het spreken en luisteren geoefend. Met kinderen vanaf 6 jaar wordt ook gewerkt aan lezen en schrijven.

Onze taaldocenten zijn opgeleid in het werken met kinderen en hebben hier ruime ervaring en vooral veel plezier in. Het kind zal zich snel veilig en geaccepteerd voelen in de groep.

 

Duur en locatie van de cursus Nederlandse taal voor kinderen
De cursus duurt gemiddeld 120 lesuren. De lessen vinden wekelijks of 2-wekelijks plaats op een door u aangegeven locatie. De dagdelen worden in onderling overleg bepaald.

 

Meer informatie
Wilt u de mogelijkheden weten voor een cursus binnen uw school/organisatie of een op maat gemaakte offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.