Inburgering en werk

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die volgens de Wet Inburgering verplicht is het inburgeringsdiploma te halen. Tijdens het traject leert de cursist de Nederlandse taal en wordt voorbereid op het inburgeringsexamen.

Het beheersen van de Nederlandse taal zorgt voor betere kansen op de arbeidsmarkt. Medewerkers kunnen beter functioneren en het verhoogt de arbeidsproductiviteit. Zuiver maakt daarom tijdens de inburgeringstrajecten gebruik van lesmateriaal wat gericht is op het werk. Zo komen niet alleen onderwerpen uit het maatschappelijk leven aan de orde maar wordt vooral gewerkt aan de taalvaardigheid op het werk.

Duur en locatie van de cursus Inburgering en werk
De duur van de cursus is afhankelijk van het aantal cursisten en het leerbaarheidsniveau. Gemiddeld duurt de cursus 120 uur. De lessen vinden wekelijks plaats op een door u aangegeven locatie. De dagdelen worden in onderling overleg bepaald.

Het examen en diplomering
Aan het einde van het traject legt de cursist het inburgeringsexamen af. Bij voldoende resultaat behaalt de kandidaat het Inburgeringsdiploma op de onderdelen spreken, luisteren, lezen, schrijven en kennis van de Nederlandse maatschappij.

Meer informatie
Wilt u de mogelijkheden voor een cursus binnen uw bedrijf en/ of een op maat gemaakte offerte? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.